Trainingen
BRANCHE-SPECIFIEKE TRAININGEN

Food Safety training

IN HET KORT

Duur
2 dagen van 09.00-16.00 uur
incl. lunch
Lesgeld
1450,- euro (ex. BTW)

Doel
Fabrikanten en eindgebruikers in de voedingsmiddelenindustrie hebben te maken met een doolhof van regels en eisen waaraan zij gedacht worden te voldoen. Niet alleen de eisen op het gebied van voedselveiligheid zijn hoog, maar ook de eisen die worden gesteld aan de veiligheid voor de operator aan de machine tellen zwaar.

Deze training is erop gericht om het spanningsveld tussen voedselveiligheid en machineveiligheid te doorbreken en aan te geven hoe met deze moeilijke situatie omgegaan kan worden. Pilz en N&S hebben door hun ervaring binnen de voedingsmiddelenbranche praktische kennis opgedaan om een vertaalslag te kunnen maken van theorie naar praktijk. Specifieke normen die van toepassing zijn binnen dit gebied worden in de training uitgelicht. De focus ligt hierbij op het oplossen van machineveiligheidsvraagstukken en niet op de hygiëne-eisen.

Inhoud

  • Voedselveiligheid vs. machineveiligheid
  • Open-aanpak vs. gesloten-aanpak
  • De problematiek rondom machines voor levensmiddelen
  • Machinerichtlijn 2006/42/EG en haar specifieke eisen aan machine voor levensmiddelen
  • Gebruik van C-normen in de voedingsmiddelenindustrie, zoals verpakkingsmachines (EN 415 reek), kantelaars (EN 13288), liften (EN 13288), transportsystemen (EN 619, EN 620), snijmachines
  • C-normen voor de basisveiligheid zoals de prEN 1672-1 (machineveiligheid), EN 1672-2 hygiëne-eisen)

Leerdoelen

  • De essentie van voedselveiligheid benoemen
  • De essentie van machineveiligheid benoemen
  • De betekenis en rol van C-normen gerelateerd aan machineveiligheid in de voedingsindustrie uitleggen
  • Praktische machineveiligheidsvraagstukken in de voedingsindustrie oplossen

Doelgroepen

  • Constructeurs van machines en installaties (En en W)
  • Projectleiders
  • Beheerders van een machinepark

Voorkennis
Bekendheid met productieomgeving(en) binnen de voedingsindustrie.

INSCHRIJVEN

"*" geeft vereiste velden aan

Datum*

Bedrijfsgegevens algemeen
Adres*
Naam contactpersoon*

Gegevens deelnemer(s)
(komma gescheiden)
(komma gescheiden)
Dit nummer gebruiken we alleen in geval van onvoorziene omstandigheden

Overige gegevens
Voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.