Trainingen
BRANCHE-SPECIFIEKE TRAININGEN

 

Inleiding functionele veiligheid in het spoor 

IN HET KORT

Duur
1-daagse training van 09.00-16.00 uur
incl. lunch
Lesgeld
€595,- voor 1 dag training, inclusief benodigdheden en lunch.

(alle prijzen zijn ex. BTW)

De training wordt gegeven in het Nederlands en ook het trainingsmateriaal is Nederlandstalig.

Doel
Voor beter en veiliger verkeer op het spoor is internationale wetgeving ontwikkeld. Om aan de eisen van deze wetgeving te voldoen worden de Europese CENELEC normen toegepast. Deze normen behandelen het ontwerp, de productie en het onderhoud van bijna alle toepassingen op en langs het spoor. Daarbij bieden deze normen uitgangspunten om te komen tot toepassingen die aan de hoogste veiligheidseisen voldoen. Door te werken met bovengenoemde standaarden en te voldoen aan de wettelijke eisen is het mogelijk om toepassingen internationaal in te zetten.

Tijdens deze training krijgt de cursist een overzicht van de belangrijkste Europese wetgeving en CENELEC normen die van toepassing zijn bij projecten voor Rail. Daarnaast wordt een handreiking gegeven naar de werkwijze waarop aan de eisen uit de wetgeving voldaan kan worden.

Inhoud
De training geeft een overzicht van de organisaties die betrokken zijn bij het opstellen van de Europese wetgeving. De belangrijkste veiligheids gerelateerde CENELEC-normen met betrekking tot Rail worden besproken. De projectfasering volgens de EN 50126 voor RAMS en EN 50128 voor software worden behandeld met een praktische invulling.

Leerdoelen
Met het volgen van deze training krijgt de deelnemer een eerste indruk van de eisen waaraan een organisatie moet voldoen bij het ontwikkelen van veilige toepassingen voor het spoor.

Doelgroep
De training is gericht op ontwikkelaars, testers, projectleiders, kwaliteitsvertegenwoordigers en veiligheidsfunctionarissen die zich bezighouden met de ontwikkeling van veiligheidssystemen voor het spoor en basiskennis op willen doen van de huidige wet- en regelgeving.

Resultaat
Na het volgen van deze training bent u op de hoogte van de belangrijkste wetgeving en normen die toegepast worden voor de digitalisering van het spoor. Daarnaast is deze dag een goede opstap naar de Experttraining CENELEC (TÜV gecertificeerd).

INSCHRIJVEN

"*" geeft vereiste velden aan

Datum*

Bedrijfsgegevens algemeen
Adres*
Naam contactpersoon*

Gegevens deelnemer(s)
(komma gescheiden)
(komma gescheiden)
Dit nummer gebruiken we alleen in geval van onvoorziene omstandigheden

Overige gegevens
Voorwaarden*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.