Pilz, uw opleidingsinstituut voor Machineveiligheid

Ons cursusprogramma richt zich op praktische vaardigheden en maatregelen die essentieel zijn voor u en de medewerkers in uw bedrijf. Deze kennis brengen wij over in de vorm van workshops, groepstrainingen, e-learning en webbinars. Met deze variëteit aan leervormen is er voor u altijd een geschikte training in ons aanbod.

Wij bieden u met ons cursusaanbod meer expertise en transparantie bij complexe productieprocessen waar voortdurend veranderingen plaatsvinden op het gebied van machineveiligheid.

De insteek van het gehele cursusprogramma is dat de cursisten zelf aan de slag gaan met het materiaal. Uiteraard kunnen cursisten vooraf hun eigen praktijkvoorbeelden inbrengen. De trainer begeleidt de groep altijd persoonlijk. Omdat wij persoonlijke begeleiding en interactie belangrijk vinden zal de groep nooit groter zijn dan 12 deelnemers.

Ruim aanbod
De rode draad bij onze trainingen is ‘The circle of safety’, waarbij de levenscyclus van een machine wordt gevolgd (van ‘cradle to grave’). Met dit concept komen de aspecten aan bod die cruciaal zijn voor het verkrijgen van een veilige machine. U kunt hierbij denken aan het CE-markeringstraject (Machinerichtlijn) en het beveiligen van een machine op basis van de Arbeidsmiddelenrichtlijn (Arbowet).

Pilz biedt verdiepende cursussen aan die ingaan op specifieke normen of veiligheidsvraagstukken in een specifieke branche. Ons cursusaanbod bestaat dan ook onder andere uit trainingen op het gebied van machineveiligheid, gedragstrainingen productgerichte trainingen en branchespecifieke trainingen. Uiteraard kan er op basis van uw wensen een maat werk opleidingspakket worden samengesteld.

Wilt u advies over een bepaald opleidingstraject? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.