Veiligheidsrelais training (PNOZmulti)

1/2 dag

09.00-13.00 uur incl. lunch

Inschrijven
Trainingsdata
Doel
In deze training worden engineers geholpen bij het ontwerpen van machines en installaties. De PNOZmulti is multifunctioneel, vrij configureerbaar en op maat gesneden voor veel gebieden van de installatie- en machinebouw. Met PNOZmulti bewaakt u veiligheidsfuncties zoals noodstop, hekbewaking, lichtschermen, tweehandenbediening en vele andere. Ook standaardbesturingstaken kunt u met PNOZmulti economisch oplossen. De veiligheidsschakeling wordt niet door bedraden, maar met een intuïtief te bedienen grafische configuratie-tool op de PC gemaakt. De configuratie wordt op een chipkaart opgeslagen en aan de PNOZmulti basismodule overgedragen.

In deze PNOZmulti cursus worden oplossingen voor vele toepassingen aangedragen. Aan de hand van praktische voorbeelden leert de cursist de multifunctionaliteit van dit configureerbaar veiligheidsrelais optimaal te benutten.

width=

Inhoud
Alle mogelijkheden die de PNOZmulti biedt worden doorgenomen én er wordt hands-on geoefend met de soft- en hardware. Zo krijgen de cursisten enkele opdrachten die men ook in de praktijk zal tegen komen. We doen praktische oefeningen met de PNOZMulti configurator. De cursist leert configureren met onder andere noodstop, hekschakelaars, toerentalbewaking (alleen het functieblok in de software) en lichtschermen (alleen het functieblok in de software). Ook wordt de diagnose en foutmelding behandeld zodat eventuele problemen snel aangepakt kunnen worden. Tijdens het praktijk gedeelte is er de mogelijkheid om vraagstukken over de PNOZmulti en zijn toepassingen te beantwoorden.


Doelgroepen
• Engineers die nog geen projecten met de PNOZmulti hebben gedaan
• Engineers die er al jaren mee werken, maar hun kennis willen vergroten
• Service technici
• Constructeurs
• Projectleiders

In het kort:


Duur
1/2 dag van 09.00 - 13.00 incl. lunch

Lesgeld
335 euro

Inschrijven
Trainingsdata


Aanmelden:

(komma gescheiden)
(komma gescheiden)