Gecodeerde schakelaar

Veilig, contactloos en gecodeerd: de contactloos gecodeerde schakelaar

De contactloze gecodeerde schakelaars van Pilz zijn toepasbaar in talloze situaties en daarmee een veel gekozen schakelaar die voldoet aan alle huidige normen.

De contactloze gecodeerde schakelaars werken volgens het RFID (Radio frequency identification) principe waardoor het krijgen van een deelbekrachtiging in de schakelaar nagenoeg onmogelijk is. Hiermee is de sensor uiterst bestand tegen schokken en trillingen.

De schakelaar is compact en daarmee de kleinste contactloze gecodeerde veiligheidsschakelaar met een IP-waarde van IP67/69K (waterbestendig dus toepasbaar bij strenge hygiëne voorschriften).

De schakelaar is er in twee varianten:

PSENcode - grote uitvoering
PSENcode - compacte uitvoering
(Toebehoren PSENcode)

Toepassingen
De contactloze gecodeerde schakelaars zijn multi inzetbaar. Denk hierbij aan standbewaking (positiebewaking), deuren, hekwerken en talloze andere situaties.

Doordat de schakelaar zelf-controlerend is, kunnen de schakelaars gecombineerd worden met producten van andere fabrikanten.

Naast dat de schakelaar minder gevoelig is voor deelbekrachtiging heeft de schakelaar als extra voordeel dat deze tot de hoogste veiligheidscategorien (PLe en SIL3) in serie geschakeld kan worden.

Contactgegevens
Pilz Nederland
Tel.: +31 347 320477
info@pilz.nl