EN 954-1

Systeemeisen uit 'oude' EN954-1: Pilz ondersteunt.

Vanwege het verdwijnen van de De Europese norm EN 954-1 (besturningstechniche veiligheid) en de komst van de nieuwe Machinerichtlijn (2006/42/EG) hebben wij de MasterClass machineveiligheid vernieuwd. De MasterClass omvat eisen en aanbevelingen voor het ontwerp van die delen van besturingssystemen die betrekking hebben op de veiligheid van de te besturen machine en de daarbij behorende veiligheidsvoorzieningen. De norm is van toepassing op alle besturingssystemen variërend van elektrisch en pneumatisch tot hydraulisch en mechanisch.

Om aan deze norm te kunnen voldoen, dienen verschillende stappen te worden genomen waaronder het uitvoeren van een risicoanalyse. Als automatiseringsbedrijf met 60 jaar kennis en ervaring op het vlak van de automatiseringstechniek, ondersteunt Pilz haar afnemers met al deze stappen die in het kader van de nieuwe Machinerichtlijn (voorheen door middel van de EN 954-1) moeten worden genomen.

Training
De nieuwe normen PL en SIL worden behandeld in de workshop: werken met ISO 13849-1 en IEC 62062 (SIL). Hierin komt onder meer aan bod dat de veiligheidscategorieën uit de oude norm EN 954-1 zijn vervangen door Performance Level (EN ISO 13849-1) en Safety Integrity Level (EN IEC 62061). De theorie hierachter is complex en tijdens de training wordt aangegeven hoe hiermee praktisch om te gaan. Zo leert de cursist aan de hand van verschillende voorbeeldapplicaties hoe safety loops moeten worden opgebouwd en gevalideerd conform de nieuwe norm.

Contactgegevens
Pilz Nederland
Tel.: +31 347 320477
info@pilz.nl